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Railroad Grade, Assessment of. Assessment, of Railroad 
Grade. 

A railroad grade constructed upon a right of way, but upon 
which a railroad is not yet being- operated, and which is entire­
ly within one county, is to be considered a part of the land 
itself and should be assessed by county assessor at its full cash 
value, assessing- the whole thereof as land. 

Hon. G. M. Houtz, 
State Tax Commissioner, 

Helena, :\Iontana. 
Dear Sir: 

April 25th, 1913. 

I beg to acknowledge receipt of your ,communication under date 
the 22nd instant. 

The constitution and statutes of this state provide that railroads 
operating in more than one county shall be assessed by the state 
board' of equalization, otherwise they shall be assessed by the county 
assessor in the county in which they are located. 

Art. 12, Sec. 16, of the Constitution. 
Sec. 2556, Revised Codes. 
Sec. 2509, Revised Codes. 
Sec. 2508, Revised Codes. 
Sec. 10, Chap. 75, Laws of 1913. 

The property mentioned in your letter is therefore to be assessed 
by the county assessor of Teton County, for the reason that it is not 
as yet being operated for a railroad, and for the further reason that 
when completed the railroad will be wholly within Teton County. 

All property in this state should be assessed at its full cash 
value (Sec. 2502), but the improvements and the land sbouM be 
separately assessed'. (Secs. 2502 and 2543.) The question is then 
presented, Is the grade erected upQn the railroad right of wayan 
improvement within the meaning of the statutes upon the assessment 
of property? The term is thus defined by the statute: 

"The terms 'improvements' includes all buildings, struc­
trures, fixtures, fences and improvements erected upon or affixed 
to the land, w'hether the title has been acquired to said land 
or not." 

Sec. 2501, Subdiv. 3. 
A grade is not included among the improvements expressly men­

tioned in the above definition, nor is it of a character similar to 
those improvements specially mentioned. "Buildings, structures, fix­
tures and fences" are structures erected upon the land which ordinarily 
are physically separable from the land and have a value separate 
and distinct from the value of the land itself. The general word 
"improvements," which is used in the definition, should be restricted 
in its meaning so as to include only those of the same general char­
acter as the improvements specially mentioned. 

I am therefore of the opinion that the grade constructed upQn 



OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL 129 

the right of way is not to be considered an hnprovement upOn the 
land, within the meaning of the statute, but is rather to be considered 
a part of the land itself. 

You are therefore advised that the assessor should make the 
assessment of the right of way at its full cash value, assessing the 
whole thereof as land. 

Very truly yours, 
D. :\1. KELLY, 

Attorney General 

Secretary State Board of Medical Examiners, May Conduct 
Examination for License to Practice Medicine. Examination, for 
License to Practice Medicine. License to Practice Medicine, 
E'xamination for. 

After the questions upon which applicants for license to 
practice medicine are to be examined have been prepared by 
the state hoard of medical examiners, they may be given and 
the examination conducted by the secretary of said board and 
without the presence of the whole board at the examination; 
provided, that the whole board meets to decide upon the quali­
fications of the applicants after the examination of their 
answers to the· questions. 

April 29th, 1913. 
Dr. William C. Riddell, 

Secretary of State Board of Medical Examiners, 
Helena, Montana. 

Dear Sir: 
I beg to acknowledge receipt of your favor of the 14th instant, 

asking my opinion as to whether it will fulfill the letter and spirit 
of the medical 'practice act to have the examinations for admission 
to practice medicine, given to candidates for certificates, by the 
secreta.ry of said board. and to be marked and graded by the 
board as a whole after the examination is concluded. The code pro­
visions regulating the admission of doctors to practice medicine are 
found in Secs. 1587 and 1588 of the Revised Codes. Sec. 1587 re­
quires that: 

"Said applicant shall submit to an examination in the following 
branches:" (Naming them.) 
Sec. 1588 prescribes that: 
"No person not heretofore licensed to do so shall be permitted 
to practice medicine in the State of :\lontana unless he shall 
have first been subjected to a thorough examination as to his 
qualifications, learning and professional skill by the state 
board of medical examiners." 
There is nothing in either of these sections that would seem to 

require the personal attendance of all the members of the board 
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