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provided for in Section 3137, Revised Codes should be paid by the c"Ounty 
to the chief of police. 

Very truly yours. 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Insurance Companies, License Fee to Re-Insure Business. 
Licenses, Liability of Re-Insurance Companies to Pay. 

vVhere a fire insurance company comes into the state for the 
purpose only of handling re-insurance of other companies which 
pay the license fee provided by Section 40I7, the re-insurance­
company is not required to pay such license fee. 

Helena, l\funtana, March 9, 1909. 
Han. H. R. Cunningham, State Auditor, Helena, Montana. 
Dear Sir: 

I am in receipt of your letter of the 5th ,jnst., requesting an opinion 
construing Section 4017, in connection with the following statement of 
facts: 

There are now admitted rto do business in this state several 
foreign fire insurance companies which have complied with Sec­
tion 4021, Revised Codes, by paying the $300.00 fee for filing 
the documents required to be filed under Section 4062. These 
particular companies do not .write any direct policies of fire 
insurance on risks in this state, lOr transact any business 'in Mon­
tana other than accepting re-insurance from other companies in 
Montana which write the original insurance and collect the prem­
iums direct from the insured. These re-insurance companies are 
admitted for that purpose alone. The companies who actually 
write the insurance upon the risks and CloHect the premiums 
from the insured pay the license fee required to be paid under 
Section 4017; namely, $125.00 on the first $5,000.00, or less, or 
premiums collected by them, and $20.00 for each thousand dol­
lars of premiums collected over and above $5,000.00. 
The question YlOU present upon the above statement of facts is 

whether the re-insurance company, which does not write policies upon 
risks in Montana ruo.r collect premiums from the insured in Montana, 
must also pay ,the license fees required by said Section 4017. 

Section 4037 provides that no insurance company shall re-insure any 
business written by 'it in this state in any other company not authorized 
to transact business in this state, and Sections 4021 and 4062 provides fal" 
the papers that are to be filed by a foreign company desiring to engage 
in the business I(),finsurance in this state, and fixes the fee for the filing 
of such papers: 

In our opinion, if the foreign insurance company files its papers, and 
pays the fee provided for by Sections 4021 and 4062 merely for the pur­
pose of enabling it to accept reinsurance in accordance with the pro-
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visions' of Section 4037, and the company which writes the insurance in 
this state and collects the premiums pays all the fees due on such insur­
ance under Sections 4017, that the company merely accepting the re-in­
surance of such risks ,should not also be required to pay the license fees 
upon the amount of premiums represented by the insurance re-insured 
in such company. Such fees having been fully paid once by the original 
Clompany writing the insurance in this state, it seems unjust, and in my 
-opinion is not the intention of the law, that the company in which this 
insurance is re-insured should be compelled 'to again pay license fees 
upon this same business. 

Of course, if the company which has been admitted to do business in 
this state under Sections 4021 and 4062 should write any miginal busi­
ness in the state, then it would be liable for the fees provided by Section 
4017. 

It should be satisfactorily shown to you that the companies writing 
original insurance in this state have actually paid all the fees required 
under Section 4017. 

You also ask what disposition should be made of fees heretofore paid 
under Section 4017 by companies which are doing only are-insurance 
business in this state. 

You are advised that where such companies have paid such fees, and 
the same have been turned over to the State Treasurer, as required by 
law, that there is no method by which these fees can be taken out of the 
general fund of the state and returned to the parties who paid them. 

Very truly yours, 
ALBERT J. GALEN. 

Attorney General. 

Board of Medical Examiners, Use of Maintenance Appropria­
tion. 

The expenses incident to sending a member of the board of 
medical examiners to a council on medical education, of interest 
and henefit to the board in the performance of its work under 
the law, may be allawed and approved as a claim against the 
state, payable from the maintenance fund of the board of medical 
examiners, if first authorized by the state board of examiners. 

Helena, Montana, March 11, 1909. 
Doctor W. C. Riddell, Secretary, State Board of Medical Examiners, Hel· 

ena, Montana. 
Dear Sir: 

I am in receipt of your favor of the 6th inst., asking for opllllOn of 
this office as to whether the expenses incident to a trip to Chicago on the 
part of a member of the Board of Medical Examiners, to attend the meet­
ing of the council of Medical Education of the American Medical Assoc· 
ciation, would be proo-per charge against the medical board maintenance 
fund. 
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