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Poor Persons, Care of Non-Residents. 

Persons who are non-residents of the State and temporarily 
employed in different counties in the State do not thereby 
acquire residence in any of said counties, and are properly cared 
for in the county in which they become destitute, unless the 
county authorities of some other county have ~ent them into 
that county for the express purpose of avoiding the expense of 
caring for them. 

Hon. A. P. Heywood, 
County Attorney, 

Helena, Montana. 
Dear Sir:-

Helena, Montana, Nov. 30, 1907. 

Your letter of the 8th inst. rec'eived, in which you request an opinion 
upon the following statement of facts: 

"Upon what county does the duty to care for the indigent 
sick devolve, under the following circumstances: a resident 
of Minnesota working on the railroad in Cascade county, was 
taken sick with typhoid fever in ·Cascade county, and subse­
quently came into Lewis and Clark county and was, by th'e 
county physician, committed to the County Hospital?" 

From the above statement it appears that this party is a resident 
of M-innesota. That being the case, the fact that he temporarily worked 
in Cascade county would :lOt make him a resident of that county, for 
under Section 72 of the Political Code there can be only one residence 
and "it is the 'place where on remains when not called elsewhere 
for labor or other special or temporary purpose, and to which he returns 
in seasons of repose." It would therefore appear from your statement 
that the person in question was no more a resident of Cascade County 
than of Lewis and Clark County. 

Section 3212 of the Political Code provides that "persons who have 
not tbe'en residents of the county two months may be furnished relief 
by the commissioners in cases of extreme necessity and destitution." 

Of course if the person in question was in such condition while 
in Cascade County that he should have been furnished reli'ef by the 
county commissioner,s, and the commissioners instead of furnishing 
him such relief transported him to this county, and if you are able to 
prove that such was the case, in our opinion, the expense of caring 
for the person here would be a proper charge against Cascade County. 
But if he was taken sick in Cascade County, and later came to Lewis 
and Clark County without the authorities of Cascade County being 
instrumental in s'ending him here, in order to avoid the expense of caring 
for him, that would not make Cascade County liable for his care in 
the event that he became entitled to relief under said Section 3212 after 
his arrival in Lewis and Clark County. 

!Therefore, from the facts stated in your letter, we are of the 
opinion that the expense for caring. for such persons is a proper charge 
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against Lewis and Clark County, unless the authorities of Cascade County 
sent him here for the purpose of escaping th€ 'expense of caring for 
him. 

Very truly yours, 
ALBIDRT J. GALEN, 

Attorney G€nera.I. 

Board of County Commissioners, Authority' Of. Public 
Weigher. 

The Bloard of 'County Commissioners has no authority to 
pay the pubIc weigher a salary for his services different from 
that prescribed by law. 

W. T. McK€owu, Esq., 
County Attorney, 

Kalisp'ell, Montana. 
Dear Sir:-

Helena, Montana, Dec. 9, 1907., 

In compliance with your oral request for an opinion from this 
offi,ce as to whether the Board of County Commissioners are authorized 
to pay a salary to the Public Weigher you are advised: 

Section 5 of the Act authorizing the County Commissioners to estab­
lish public scales and appoint a public weigher (Chap. 22, Laws 1905) 
provid'es that "said public weigher shall receive not to exceed ten 
cents for each receipt, issued by him." This being a special statute 
conferring upon the County Commissioners authority to establish public 
scales and appoint a weigher, it must be strictly complied with, and 
its ,provisions are exclusive. Therefor~, I cannot see that it is within 
the province or authority of the Board of County Commissionbr!> t" 
compensate the public weigher differently than the compensation 
which is provided for in law, namely, ten cents for 'each receipt issued 
by him. 

Very truly yours, 
ALBIDRT J. GALEN, 

AttorneY G€neral. 

County Commissioners, Auth~rity Of. Public Parks, Bonds 
For. Bonds for Public Park, Not Within Authority of County 
Commissioners. 

The county authorities have no authority to authorize the 
bonding of a county or any portion thereof for the purchase 
and improvement of lands for. a public park. 
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