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County Commissioners, Publication of Proceedings. Publica-
tion of Commissioners’ Proceedings, How Furnished. County
Commissioners,” Special Meetings, How Called.

Under Subdivision 21, Sec. 4230, Political Code, it is the duty
of the Board of County Commissioners to cause a fair statement
of its proceedings to be published. The county clerk should
furnish such fair statement to the printer, and the same need
uot be a full copy of the commissioners’ minutes.

Undeér Section 4215, Political Code, two members of the Board
of County Commissioners can call a meeting by signing a written
order and having the same recorded. They need not formally
meet in order to make the signing of such order valid.

Helena, Montana, Aug. 17, 1907.
Mr. John L. Slattery,

County Attorney,
Glasgow, Montana.
Dear Sir:—
Your letter of the 14th. inst., requesting an opinion upon the fol-
lowing questions, received. :

First: 1Is it the duty of the County Clerk to furnish copy of the
Commissioner’s procedings to the person having the contract with the
county. to do the county printing?

Second: Under Section 4251 of the Political Code is it necessary
that a majority of the Board of County Commissioners meet at the
county seat, as a Board, to legally order a special meeting of the Board,
or would it be legal for a majority of the members of the Board to
meet and sign a written order for such special meeting and mail same
to the County Clerk, such members not being in session as a Board
at the time of making and signing the order?
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In answer to your first question you are advised that under Sub-
division 21 of Section 4230 of the Political Code it is' the duty of the
Board of County Commissioners to cause to be published In a
newspaper a fair statement of all its proceedings, and therefore it would
be the duty of the county clerk, he being the clerk of such Board, to
furnish such “fair statement” to the newspaper for publication. You
will notice that this provision of the law does not require that a full
and complete copy of the commissioners’ proceedings must be published,
but only a fair statement or synopsis sufficiently specific to show to
the taxpayers of the county the nature and character of the business
acted upon by the Board. That is, resolutions, orders, etc. need not be
published in full, but simply a statement that a resolution to a certain
effect was adopted, or an order relating to a certain matter was duly
passed, etc. It is clearly the duty of the county to furnish such copy
for the printer the same as in other publications.

In answer to your second question you are advised that it is not
necessary for a majority of the Board to meet as a Board in order to
call a special meeting. In fact, a majority of the Board cannot meet
as a Board until legal notice has first been served upon the third mem-
ber. Therefore, at any time, two members of the board can sign
a written order calling a special meeting and send the same to the
county clerk, who should record it in the Commissioners’ minute book,
and the clerk should then give five days notice of such meeting to the
member not joining in the order.

The above is all that is necessary in order to make a regular
special meeting; provided there are two members of the Board in
attendance at the special meeting on the date named in the call for
the same.

Yours very truly,
ALBERT J. GALEN,
Attorney General.
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