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—

Orphans’ Home, Children Admitted To. Dependent Children.
Children Adopted From Orphans’ Home.

Chap. 92, Laws of 1907, does not conflict with prior laws
relating to the admission of children to the State Orphans’
Home.

Children in the State Orphans’ Home, whose parents, or either
of them, reside in the State, must be kept there one year before
the Trustees can consent to their adoption.

. Helena, Montana, May 23, 1907.
' Mr. Wiley Mountjoy., '

Supt. State Orphans Home,

" Twin Bridges, Montana.
Dear Sir:—

Your letter of the 5th inst.,, requesting an opinion of this office,
received. You submit the following questions:

1. Does Chap. 92 of the Laws of 1907, relating to dependent and
neglected children, etc. effect the law relating to the receiving of
children at the Orphans Home, as it existed prior to the passage of
the new law? .

2. Has the law which requires the Home to keep children one
Year in case either parent is living been repealed?

In answer to your first question you are advised that the provisions
of said Chapter 92 in no way conflict with sections 2470 to 2494 of the
Political Code, as amended by Chap. 40, Laws of 1903. You may still
receive children into the Home in the manner provided by Section 2497,
as enacted by said Chapter 40 of the Laws of 1903, which, as you know,
provides that an application shall be made to the County Superintendent
of Schools, who shall make a complete investigation and report in
writing to the chairman of the board of county commissioners. Where-
upon the Board makes application to the Home for the admission of
the child.

Said Chap. 92 of the Laws of 1907 is intended to cover cases where
no application is made to the County Superintendent, and where in the
interest of- society it is deemed advisable for the authorities to take
charge of the child; and upon a proper hearing before the District
Court have it committed to the Orphans Home or other suitable place.

As to your second question, you are advised that the Law relating
to the adoption of children which have been received in the Orphans
Home has not been changed, and that Section 313 of the Civil Code,
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as amended by the Laws of 1897, at page 229, is still in full force and
effect. Therefore, where either parent is a resident of this State, the
child must be kept for a period of one year before the Board of Trustees
may consent to its adoption.
Yours very truly,
ALBERT J. GALEN,
Attorney General.
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