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tect the treasurer and his bondsmen against any possible loss that might 
arise through the depcsiting of such moneys in said bank. The fact 
that tha board of county commissioners are given the power to approve 
of the bond given by the bank to the county treasurer does not have the 
'effect 01 substituting that bond for the official bond of the county trea.s­
urer, for it rests wholly with the county treasurer as to whether Ira will 
deposit money in thB banks, but in the event that he does so deposit it, 
then the law provides that tne commissioners, who ara the agents of the 
people of the county for the purpose of guarding tha public funds, shall 
have tna right to 'exaimne and approve the sureties on the bond given by 
tho bank to th'e treasurer. 

As per your request, I 'herewith enclose you a copy of the opinion to 
the Hon. C. H. BrintnaH, of date December 14, 1905, relating to the selac­
tion of 'trial jurors for the year. 

very truly yours, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Deputies, Minors As_ County Officers. 

, County officers as defined by the constitution and Section 43I2 

of the Political Code, do not include their deputies. There is nO 
law in this State providing that denuty must be overe 2I years of 
age, and, in the absence of such a law, a minor is qualified to 

, act as a deputy for the performance of the ministerial duties of 
any county officer. 

HelBna, Mont., Jan. 8th, 1906. 
Hon. W. T. McKeown, County Attorney, Kalispall, Montana. 

Dear Sic-Your letter of the 3rd in'st., relating to th'a appointment 
of a minor as Deputy County Assessor, received. You state 'that the ap­
pointee is every way qualified except that he is only 18 years of age, and 
ask for an opinion as to whether or not ,he is disqualified on account of 
his age 

Section 2 of Article 9 of tne State Constitution defines who are 'an­
titled to vote at genera,l eh:!ctions and -for all officers elected by 1Jhe peo-ple. 

Section 11 of tha same Article provides ,that any persoIIJ qualified to' 
vote at general eleotions and for <.ltate officers in this state shall be 
'aligible to any office therein 'except as otherwis'e provided in the consti­
tution, ·etc. 

~ecc.on 4310 and 4311 of ,the Political Code provide that no person is 
eligible to a county office, district or township office, who is not of the age 
of twenty-one years, a citizen of the s-iate and elector of the coun'ty or 
district in which the dutias of the office are to be exercised. 

Section 4312 of the POlltical Code defines who are officers of a 
county, and nowhere in this section does it designate the deputy as a 
county officer. 

Sections 1015, 4318' and 4319 and 4320 of the Political Code provide 
for the appointmant of deputies of county officers. Nowhere are they 
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designated 'county officers' and none of th'~se sections or any oth'~r that 
we can find, define the qualification of a deputy, or states what his age 
sITall be in order to be 'eligible to 'such office. 

It has .been repeatedly held ,by the court of other states that the term 
"county officers,' ail used in our 'statute, do~s not include their d'~puties. 
See, 

Jelfries v. Harrington, 17 Pac. (Colo.) .p. 505. 
Jamesville, Etc., R. Co. v. Fisher, 109 N. C. 1. 
State v. Toland, 36 S. Carolina, 515. 
Harkreader v. StJate, 35 Tex. Crim. Rep. 243. 
Stat~ v. Phelps, 5 S. Dak. 481. 

Th'e above cailes further hold that a deputy not being a county offi­
cer, alliu there not 'being any statutory pI'ovisiollil defining what qualifica­
tions a depulty mu:;.t have in order to be legally appointed, that, there­
fore, "if the office is ministerial, ·slOCh as calls for the exercise of skill 
ann di'J'lgence only, minors may le~ally hold the slame and execute the 
duti'es thereof; but if, the office is 'a judicial one, or one whioh 'concerns 
the administration of justice, on ac'count of thoir in'~xperience, and want 
of judgment and learning, they cannot 'be appointed to same." 

You are ,therefore advised Ithat, if the person appointed deputy as­
s'~ssor is otherwise qualified, the fact that he is only 18 years of age 
does not dlsquaHfy him from holding the pO'sition of deputy assessor, 
provdded, tfuat 'the du,ties performed by such deputy are ministerial only. 

However, many of th~ duties of the county asseilsor are in the n'ature 
of judicial or quasi-judicial 'acts. It is the duty of the assessor to ex­
amine and ,p.ass upon the value of property for the purpose of assessing 
the sa:me and the valualtions so pla.ced upon th~ ,prop arty by the as.ileilsor 
become final for the purpose of as's ess merut, unless the oyvner of the 
property appeals from the judgment of the asse5s'or to th'a Board of 
,;Equalization. 

W'2J are of the opinion, therefore, that in order to avoid any possibility 
of a question being raisad as to the legality of th'a assessment in your 
county by raason of the valuations upon which such assessment is based 
having been made Iby a minor, that such minor, if he acts as d'eputy as­
sesilor, s'hould not be permittad to make the assessments of property, or 
fix valuations upon property for as'se.3sment purposes, and should per­
form only the minislteral dutiasconnected with the books and records of 
the office. 

Very truly yours, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

~ounty Health Officer, Authority to Incur Expenses_ 

Gnder the provisions of laws of 1901, page 80, a County Health 
Officer has authority, independently of the County Commissioners 
or County Board of Health, to incur reasonable, necessary and 
legitimate expenses for the suppression or prevention of conta-
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